21 Nisan 2016 Perşembe

Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir



  

Saç dökülmesi nasıl önlenir diye merak ediyorsanız ve saç dökülmesinin nedenlerini merak ediyorsanız, aşırı saç dökülmesi ve bunun sonucunda oluşan kellik, yaşanan stresli ortamlar sonrasında dökülen saçlar ve belirli bölgelerden koparak dökülen saçlar hem kadınların hem de erkeklerin moralini olumsuz anlamda etkilemektedir.

Saç dökülmesi nasıl önlenir diyorsanız özellikle kadınlarda görülen çinko eksikliği sonucunda oluşan saç dökülmeleri yine çinko alımı sonucunda durdurulabilir hatta daha sağlıklı saçların çıkması sağlanabilir.
Bazı dönemlerde saç dökülmeleri kadınlarda artmaktadır. Saç dökülmesi nasıl önlenir ve saç dökülmesinin nedenleri nelerdir diyorsanız, özellikle menopoz, doğum sonrası, ve gebelik ilacı kullanımında dökülen saçlar zaten bu donemler geçtikten sonra yerine gelecektir. Ama ekstra olarak kontrol ettirmek isterseniz, özellikle demir ve çinko eksikliği var mıdır diye kontrol edilmelidir. Buna göre hangi minaral ve vitamin eksik ise, o alınarak bu eksiklik giderilebilir. Kadınlarda strese bağlı oluşan psikolojik rahatsızlıklar sonucunda dökülen saçların asıl sebebi demir eksikliğinden kaynaklanmaktadır. Saç dökülmesi nasıl önlenir diyorsanız mutlaka demir vitaminini eksik etmemelisiniz. Kadınların yüzde 25'inde aşırı saç dökülmesinin nedenleri demir eksikliğinden kaynaklanmaktadır. Özellikle aşırı adet kanaması olan kadınlarda saç dökülmeleri daha fazla görülmektedir.

Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir ?
Günde 100 teli aşan saç dökülmeleri artık normal saç dökülmesini geçmiştir. Yüksek ateş,  ve kronik hastalıklar, tiroid hastalıkları, bazı enfeksiyon hastalıkları, yüksek ateşten kaynaklanan bağışıklık sistemini etkileyen hastalıklar, demir ve çinko eksikliği, H vitamini eksikliği, mevsim değişikliği ve yetersiz beslenme gibi durumlar saç dökülmesinin nedenleri arasında yer alır.  Saç dökülmesi nasıl önlenir diyorsanız bu gibi hastalıklardan sonra beslenmenize dikkat eder ve vitaminleri alırsanız saç dökülmesini önemli derecede durdurmuş olursunuz.
Saç dökülmesinin nedenleri arasında, hormonel değişiklikler kadınlarda görülmektedir demiştik. Evet gebelikten iki ay sonra genelde saçlar dökülmeye başlar ve belli bir süre sonra yerine gelmeye başlar. Bu durumda fazla endişe edilmemesi gerekir. Değişen hormonel dengenin sonucunda bu dökülmeler yaşandığı için bu geçici bir süreçtir. Alınan doğum kontrol hapları, aynı zamanda hormonlarda dengesizliğe sebep olduğu için saç dökülmeleri yaşanabilir. troid bezlerinin normal çalışmaması da yine saç dökülmesinin nedenleri arasında yer alabilir. Saç dökülmesi nasıl önlenir diyorsanız bu gibi dönemlerin geçici olduğunu bilmeniz gerekir.
Saçları boylamak ve bunun gibi bazı kimyasalları uygulamak saça, kesinlikle saçı ciddi manada yıpratmaktadır. Aynı zamanda deriyede etki edeceği için koparak dökülmeler genelde meydana gelir. Fönler, perma işlemleri, renk açıcılar saçın genel durumuna etki eder. Boya işlemi sırasında uygulanan renk açıcılar saça rengini açarken aslında saçın köküne zarar verir. Aynı zamanda saçın yapısal olarak zayıflamasını sağlar. Perma yapılırken saça uygulanan kimyasal işlem ve saça uygulanan solüsyon ise saçın dokusuna ve derisine hasar verdiği için ilk önce kırılmalar daha sonra ise dökülmeler meydana gelir.

Saç dökülmesi nasıl önlenir diye düşünüyor ve bu işlemlerden en az birini uyguluyorsanız bu konuda daha dikkatli ve hassas olmanız gerekebilir.
Yine saçın çok fazla yıkanması da saçın dökülmesine neden olabilir.  Saçların haftada en fazla 2 veya 3 kez yıkanması lazımdır.Kullanılan su saçları yıkarken, mutlaka ılık olmalıdır. Ayrıca şampuan az kullanılmalıdır.  Kullanılan fazla şampuan saçta kepeklenmeye yol açar ve saçın zayıflamasını sağlar. Bu şekilde de dökülmeler meydan gelir. Yine saçı ovalarken çok sert ovalamamak gerekir. Çünkü saç derisine ovalama sert olursa eğer, zarar verilir.  Saçlarınızda fazla kırık varsa eğer, onarıcı kremler kullanarak saçı daha dolgun ve canlı gösterebilir hem de saç kırıklarından kurtulabilirsiniz.

 Sonuç olarak, saç dökülmesi nasıl önlenir konusunda sizler için araştırıp bir araya getirdiğimiz bilgileri paylaşmak istedik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder