30 Nisan 2016 Cumartesi

Merak Edilen Bir Konu : Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir


Günümüzde, hem erkeklerin hem de kadınların büyük sorunu haline gelen saç dökülmesi konusu  beraberinde saç dökülmesine ne iyi gelir sorusunu gündeme getiriyor. Kadınlarda özellikle çinko ve kalsiyumun eksikliğinden kaynaklanırken saç dökülmesi, erkekler de ise çinko ve demir eksikliğinden kaynaklanmaktadır. Saç dökülmesine ne iyi gelir diyorsanız, vitamin eksikliği veya fazlalığı olup olmadığını kontrol ettirmelisiniz.
Saçınızı tararken elinize gelen saç kılları ya da koparak gelen saç kılları aslında o an kopmamıştır. Özellikle vitamin eksikliginden, çinko, demir gibi eksikliklerden meydana gelen bu dökülmeler bir kaç ay öncesinde kopar ancak deri kanalında bekler. Deriden ayrılma evresi ise, sadece elinizi saçlarınıza götürdüğünüzde ve tarakla taradığınızda başlar. Saç dökülmesine ne iyi gelir diye merak ediyorsanız, öncelikle gerçekten saçınız neden dökülüyor bunun asıl nedenini bulmanız gerekir. Bu yazımızda erkekler ve kadınlar için  gerçekten değerli olan, saç dökülmesinin nedenleri ve saç dökülmesine ne iyi gelir, dökülmemesi için neler yapılmalıdır sorularına cevap bulmaya çalışacağız.

Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir Diye Mi Soruyorsunuz ?

Saç dökülmesine ne iyi gelir diye merak ediyorsanız, ilk sırada bunun için besinleri sıralayabiliriz.
Saçların dökülmesine gerçekten iyi gelen ve dökülmeleri azaltan besinlerin başında deniz ürünleri bulunmaktadır. Deniz ürünleri içinde ise  ilk sırada olan somon balığıdır. Saç dökülmesine ne iyi gelir diyorsanız, diğer ürünler  ise havuç, barbunya, fındık, yulaf, yumurta, kırmızı et, yoğurt ve süt ürünleridir. Saç dökülmesinin nedenleri arasında bir çok etken sıralanabilir ama saç dökülmesine de en iyi gelen ürünlerden birisi kuru yemişlerdir . E vitamini deposu olan badem ve fındık, ceviz saç için gerçekten değerli besinlerdir ve mutlaka alınmalıdırlar. Saç dökülmesinin nedenleri arasında  demir eksikliği de vardır. Demirin en çok bulunduğu yiyecek grubu  ise sebzelerdir. Özellikle gebe kadınların tüketmesinin oldukça değerli olduğu sebzeleri saçları dökülen herkesin mutlaka tüketmesi gerekir.
Saç dökülmesine ne iyi gelir diyorsanız eğer, demirin bolca bulunduğu yeşil yapraklı sebzeler ve çinkonun bolca bulunduğu deniz ürünlerini sağlıklı bir şekilde tüketirseniz eğer saç dökülmelerinde önemli derece de azalmalar görülecektir. Saç dökülmesine ne iyi gelir diyorsanız, i meyveler de içerdikleri vitaminler ve minareller yönünden saç dökülmesine iyi gelmektedir. İçeriğinde C vitamini olan meyveler portakal, greyfurt ve mandalina aynı zamanda antioksidan içerirler ve saçlar için oldukça faydalıdırlar.
Bunun dışında bazı bitkisel kürler de etkili olabilir. Saç dökülmesinin nedenlerini merak ediyorsanız öncelikle şu bilinmelidir ki , vitamin eksikliği ya da minarel eksikliği mevcut ise bu durumda bu eksikliklerin giderilmesi gerekir. Yoksa uygulayacağınız herhangi bir kürün etkisi olmayabilir. Bu vitamin ve minarallerin eksikliği ise ancak sebze, meyve, et ürünleri, süt ürünleri gibi yiyeceklerden başlıca sağlanabilir.
Saç dökülmesinin nedenleri arasında bir çok neden sıralanabilir, kronik hastalıklar, kanser, ağır ilaç kullanımları, ameleyatlar, trafik kazaları, diğer kazalar, stres, çevresel faktörler, genetik faktörler, kadınlarda özel sebepler, menepoz, doğum sonrası dökülme, adet dönemi dökülmeleri gibi... Bu gibi ve buna benzer nedenlerin birisi ya da bir kaçı yüzünden saçlarınız dökülüyor olabilir. Bizim size tavsiyemiz saç dökülmesine ne iyi gelir diye merak ediyorsanız, b,r doktora başvurup öncelikle nedeni tespit etmeniz olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder